Link gekopieerd
RUR zit in een testfase.
Meer weten? Klik hier
RUR zit in een testfase. Meer weten? Klik hier

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Recht uit Rotterdam. Vul hieronder je gegevens in en mis niets van RUR. Je dient akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden

Annuleren
Cultuur | 15 afleveringen

Rotterdams Philharmonisch

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest schitterde in juni 2017 in Azië. Samen met de wereldbekende solisten Ray Chen en Rosanne Philippens speelden ze in de concertzalen van Seoul, Beijing, Shanghai en Jakarta. Hier tref je een uniek kijkje achter de schermen.

Afleveringen

Vooruitblik

woensdag 31 mei 14:22

Vandaag gaat onze tournee naar Azië beginnen! De komende twee weken geven wij concerten in Seoul, Shanghai, Beijing en Jakarta. Onze directeur George Wiegel, dirigent David Afkam en violist Ray Chen blikken vooruit!

Welkom in Zuid-Korea

donderdag 1 juni 14:55

Al 36 jaar speelt hij bij ons orkest: hoornist Bob Stoel. Maar nu is zijn laatste tournee echt begonnen. Samen met de andere musici kwam hij vandaag aan in Zuid-Korea.

Een bijzonder concert

zaterdag 3 juni 15:22

Drie trombonisten van ons orkest vormen al jarenlang een hecht clubje dat regelmatig ook als trio optreedt. In Seoul verrassen de mannen het Zuid-Koreaanse publiek met een spontaan optreden midden in de stad!

The show must go on

woensdag 12 juli 15:43

Jetlag of niet, vandaag moet er worden gepresteerd in Zuid-Korea. Het eerste concert van onze tournee is in de Samsung Concert Hall vlakbij Seoul. Zou de muziek van Beethoven, Lalo en Tsjaikovski in de smaak vallen bij het Koreaanse publiek?

Muziek is een wereldtaal

woensdag 12 juli 15:48

'Muziek is een wereldtaal' wordt er weleens gezegd. Maar dat dit ook voor dansen geldt bewijst Servaas Jessen tijdens onze Azië-tournee! De contrabassist én salsadanser ging gisteren na ons eerste concert op zoek naar een Koreaanse salsabar.

Tweede concert in Seoul

woensdag 12 juli 15:50

De Zuid-Koreaanse Ilbum Chang is radiopresentator, docent aan de universiteit én muziekrecensent. Hij bezoekt ons tweede concert in Seoul. Hoeveel sterren zal hij het orkest geven?

Kledingmarkt in Shanghai

woensdag 12 juli 15:52

Was het in Seoul vijf dagen prachtig weer, in Shanghai is het grauw, grijs en regent het pijpenstelen. Maar veel orkestleden treuzelen niet als ze in het hotel zijn ingecheckt: ze gaan erop uit om nieuwe concertkleding te laten maken!

Hallo Shanghai!

woensdag 12 juli 15:54

Tientallen bedrijven en instellingen uit Nederland zijn op dit moment in Shanghai om zaken te doen in deze zusterstad van Rotterdam. Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb is aanwezig. Gisteren bezocht de handelsdelegatie ons concert in Shanghai Oriental Art Center.

Op de fiets

woensdag 12 juli 15:58

Op de fiets door Shanghai, waarom niet? Onze trompettist Andre Heuvelman fietst langs de Huangpu rivier als er iets bijzonders gebeurt…Kijk naar deze prachtige ontmoeting van mens en muziek.

De bekende acht maten

woensdag 12 juli 16:01

Het zijn waarschijnlijk de meest bekende acht maten die we tijdens de Azië-tournee spelen: de melodie van Vader Jacob in de eerste symfonie van Mahler. Onze contrabassist Matthew Midgley vertelt over deze solo én zijn instrument: 'Het mooiste geluid in de oceaan is de walvis.'

You touched our soul

woensdag 12 juli 16:03

Ze zijn wat luidruchtig in de zaal, hun mobiele telefoon is altijd bij de hand en de gemiddelde leeftijd is beduidend jonger dan in Europa. Maar bovenal houdt het Chinese publiek van ons orkest, dat is de afgelopen dagen wel weer duidelijk geworden.

Een geweldig team

woensdag 12 juli 16:06

Ze zijn onzichtbaar voor het publiek, maar onmisbaar voor het orkest: onze orkestbodes Frans van Gelder en Kjel Postema. Ze zorgen ervoor dat alle instrumenten op tijd op de plek van bestemming zijn en maken het podium klaar voor het orkest.

De Muur

woensdag 12 juli 16:09

'Als je nooit de Chinese muur hebt bedwongen, ben je geen echte man.' Zo luidt de bekende uitspraak van de voormalige Chinese leider Mau Zedong. En dus stapte een groot deel van het orkest (ook de vrouwen) in de bus naar De Muur voor de grote beproeving...

Transforming a theatre into a concert hall

woensdag 12 juli 16:11

Een theater voor één avond omtoveren tot een concertzaal voor een symfonieorkest. Én midden in de Indonesische hoofdstad Jakarta waar grote buitenlandse orkesten nooit te gast zijn. Maar vanzelf ging het niet...

Terugblik

woensdag 12 juli 16:12

Na twee weken Azië is ons orkest weer thuis! En wat een bijzondere tournee is het geweest. Klap op de vuurpijl was natuurlijk het unieke concert in Jakarta. Het publiek was enthousiast en geëmotioneerd tegelijk.

Onze partners