Link gekopieerd
RUR zit in een testfase.
Meer weten? Klik hier
RUR zit in een testfase. Meer weten? Klik hier

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Recht uit Rotterdam. Vul hieronder je gegevens in en mis niets van RUR. Je dient akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden

Annuleren
Varia | 26 afleveringen

Markante Rotterdammers

In de serie Markante Rotterdammers portretteert Sander de Kramer bekende en onbekende stadgenoten.

Afleveringen

26. Simon Stokvis

donderdag 8 februari 09:30

Sjoerd Pleijsier, beter bekend als Simon Stokvis uit ‘Toen was geluk nog heel gewoon’, doet tegenwoordig bustours. Sander de Kramer gaat met hem in gesprek!

25. Ako Taher

donderdag 1 februari 14:40

Hij was een groot pianotalent, maar moest vluchten voor zijn leven. Toen hij in Nederland kwam was het een zware tijd voor hem, maar er gebeurde al snel iets heel bijzonders…

24. Charly de Sandwichman

donderdag 25 januari 10:35

Deze markante Rotterdammer was zo markant dat er zelfs een standbeeld van hem is geplaatst. We horen in deze aflevering alles over Charly de Sandwichman.

23. Eric van Dommelen

donderdag 18 januari 10:00

De Rotterdamse politieagent Eric van Dommelen maakte heel veel heftige dingen mee. Na de vuurwerkramp in Enschede knapte er iets bij hem. Hij raakte helemaal van het padje af.

22. Koos van der Bosch

donderdag 11 januari 15:31

Hij was een groot Feyenoord-talent en had maar één droom. Helaas kon hij deze nooit waarmaken… Sander ontdekt het verhaal achter zijn eerbetoon in De Kuip.

21. Aad van Hemert

donderdag 28 december 12:00

2017 was natuurlijk hét jaar van Feyenoord, maar ook dat van de zingende buschauffeurs van de RET. Sander praat met bedenker Aad van Hemert over het ontstaan van het kampioenslied.

20. Wim Kerkhof

donderdag 21 december 16:43

Wim Kerkhof is bijna in alle landen van de wereld geweest. Hij deelt in deze nieuwe afleveringen van Markante Rotterdammers graag zijn bijzondere verhalen met Sander.

19. Michael Wilkes

donderdag 14 december 15:40

Michael Wilkes deelt met Sander anekdotes over een van de beste voetballers die Nederland ooit heeft gehad: Faas Wilkes.

18. Robin Alting

vrijdag 8 december 11:00

Robin Alting was een ongelooflijke deugniet. Hij zat zelfs in de gevangenis en werd ontslagen bij de Gamma. Totdat hij verliefd werd op ijsjes maken. Nu is hij de beste ijscoman van Nederland!

17. Ted Langenbach

donderdag 30 november 09:00

Ted Langenbach is al jarenlang dé party-goeroe van Rotterdam. In deze aflevering van Markante Rotterdammers onthult hij speciaal voor Sander een primeur.

16. Joop Stolze

donderdag 23 november 17:00

Joop Stolze heeft misschien wel de grootste collectie klassieke auto's van heel Europa. Hij begon met één auto, maar wat je nu gaat zien is ongelooflijk!

15. Bram Ladage

donderdag 16 november 12:00

Waarschuwing! Na het zien van deze video krijg je spontaan trek in een heerlijke zak patat. Sander praat in deze aflevering van Markante Rotterdammers met Mr. Bram Ladage himself!

14. Bas van Toor

donderdag 9 november 14:32

'Clown Bassie' is voor velen een held. Hij is echter lange tijd ziek geweest en heeft het bijzonder zwaar gehad. Hoe gaat het nu met hem?

13. Arjo van Klaveren

donderdag 2 november 13:35

Rotterdam is al enige tijd in de ban van de mysterieuze tunnelsaxofonist... In deze aflevering komt Sander achter zijn verhaal.

12. George Kooijman

donderdag 26 oktober 16:04

De Markante Rotterdammer in deze aflevering is George Kooijman. George is eigenaar van Tattoo Patrol, waar hij specialist is in het herstellen van tatoeages.

11. De Rotterdamse Herman Brood

donderdag 19 oktober 13:45

Tijdens zijn lange periode in de gevangenis, is Ramon erachter gekomen dat hij een enorm talent heeft voor schilderen.

10. Wout Holverda

vrijdag 13 oktober 09:53

Sander gaat langs bij het Sparta icoon Wout Holverda, één van de beste koppers die ons land heeft gekend. Maar het vele koppen had een keerzijde…

9. Annemarie Nodelijk

vrijdag 6 oktober 09:51

Door een hersentumor raakte Annemarie bijna volledig haar zicht kwijt. Toch zette zij haar droom om modeontwerper te worden door en verkoopt haar zelfgemaakte tassen.

8. Wouter de Herder

donderdag 28 september 14:54

Wouter de Herder heeft een gigantische fascinatie voor reuzengroei. Als Rotterdamse reuzenprofessor laat hij Sander zien wat er bij zijn werk komt kijken.

7. Jaap van Drunen

donderdag 21 september 10:47

Excelsior staat bekend als oud-papierclub en dat is het eigenlijk nog steeds. Jaap van Drunen staat elke dag in de container om oud-papier in te zamelen.

6. Peter van Baarlen

vrijdag 15 september 14:03

Sander maakt kennis met de slangenvanger van Rotterdam: Peter van Baarlen. Hij is één van de vele Markante Rotterdammers!

5. Klaas van der Mast

vrijdag 8 september 13:34

Klaas van der Mast had helemaal niets meer, maar nu staat hij met de Rotterdamsche Oude Kaas in de Markthal en kent hij groot succes. Een bijzonder verhaal dat ontstond in De Kuip.

4. Dick Veenendaal

donderdag 31 augustus 14:46

Vergeet Willem Alexander en vergeet Mark Rutte: de hoogste baas van Nederland is Dick Veenendaal van de Euromast. Sander gaat ondanks zijn hoogtevrees bij hem langs.

3. Fred Lorsheijd

woensdag 23 augustus 11:29

'Rotterdammers zijn geen wijndrinkers.' Zo luidt de conclusie van wijnboer Fred Lorsheijd, die in 'de voortuin van Rotterdam' wijn maakt. Sander neemt een kijkje.

2. Dries Sloof

donderdag 17 augustus 11:39

Sander gaat de boksring in met de 81-jarige Dries Sloof, die niet uit het veld is te slaan. "Ik ben natuurlijk wel een ouwe lul, maar zo moet je je niet voelen."

1. Peter Meijboom

dinsdag 8 augustus 16:13

In de eerste aflevering loopt Sander een dagje mee met Peter Meijboom, glazenwasser van het hoogste appartementengebouw van Nederland: New Orleans in Rotterdam.

Onze partners