Link gekopieerd
RUR zit in een testfase.
Meer weten? Klik hier
RUR zit in een testfase. Meer weten? Klik hier

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Recht uit Rotterdam. Vul hieronder je gegevens in en mis niets van RUR. Je dient akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden

Annuleren
Varia | 14 afleveringen

De Kramer Kiest

De gemeenteraadsverkiezingen staan bijna voor de deur. In aanloop hier naartoe gaat Sander de Kramer in samenwerking met Raadsgriffie Rotterdam in gesprek met de lijsttrekkers om ze van een andere kant te leren kennen.

Afleveringen

Han van Midden (Raadsgriffier Rotterdam)

dinsdag 20 maart 09:34

De Rotterdamse raadsgriffier Han van Midden geeft Sander een rondleiding door een belangrijke plek in de stad: het stadhuis.

Jos Verveen (Stadsinitiatief)

dinsdag 20 maart 09:49

Muziek - en vooral jazz - is waar Jos Verveen van houdt. Hij heeft dan ook een muzikale geschiedenis voordat hij het zakenleven en vervolgens de politiek inging.

Barbara Kathmann (PvdA)

vrijdag 2 maart 17:10

In haar vrije tijd helpt Barbara graag bij Stichting Jarige Job, dat ze heeft opgericht samen met haar man. Ze laat Sander de indrukwekkende ruimte zien waar het allemaal gebeurt.

Ellen Verkoelen (50plus)

vrijdag 2 maart 09:31

Boten, zeilen, het water: dat zijn Ellen haar passies. Samen met Sander vaart ze over de Nieuwe Waterweg waar zij vertelt over hoe water Rotterdam verbindt.

Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam)

vrijdag 2 maart 16:35

Joost rent graag 10km wedstrijden en gaat voor dit item een stukje langs De Maas lopen met Sander. Onderweg checkt hij even of zijn campagnemateriaal nog goed hangt.

Judith Bokhove (GroenLinks)

vrijdag 2 maart 17:00

Judith geeft Sander een rondleiding door haar jeugd en laat zien waar zij is geboren en opgegroeid. Maar wat wil zij nou veranderen in haar favoriete stad?

Leo de Kleijn (SP)

vrijdag 2 maart 09:09

Op het Noordplein praat Sander met SP lijsttrekker Leo de Kleijn. In een korte rondleiding laat Leo zien waarom het Oude Noorden voor hem een speciale plek is.

Nourdin El Ouali (NIDA Rotterdam)

vrijdag 2 maart 16:25

Nourdin is dankzij zijn liefde voor reizen op veel plekken geweest, waar hij veel heeft geleerd over de wereld en over zichzelf. In het Bazar restaurant deelt hij zijn verhalen met Sander.

Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren)

vrijdag 2 maart 17:04

Ruud gaat graag de natuur in en neemt Sander daarom mee voor een wandeling door het Kralingse Bos. Hier vertelt hij waar zijn liefde voor dieren is ontstaan.

Said Kasmi (D66)

vrijdag 2 maart 09:17

Sander leert Said beter kennen tijdens een uitje naar zijn favoriete bioscoop. Hier vertelt hij wat films voor hem betekenen en hoe hij er inspiratie uithaalt voor zijn werk.

Stephan van Baarle (Beweging DENK)

vrijdag 2 maart 17:16

Stephan is fan van Feyenoord. Het kan dan ook niet anders dan hij Sander ontmoet bij De Kuip. Naast het Kampioenschap komen natuurlijk ook zijn politieke plannen aan bod.

Sven de Langen (CDA)

vrijdag 2 maart 16:30

Sven zat in de jeugd van Willem II, had veel potentie, maar helaas kon hij de droom als voetballer niet voortzetten. Hij praat Sander bij over zijn switch naar de politiek.

Tjalling Vonk (ChristenUnie-SGP)

vrijdag 2 maart 16:40

Het daklozen centrum is voor Tjalling een bijzondere plek. Hier werkt hij dan ook als verantwoordelijke voor o.a. activiteiten, onderdak en het oplossen van problemen.

Vincent Karremans (VVD)

vrijdag 2 maart 16:52

Ondernemen is zijn passie. Vincent werkt gemiddeld 70 uur per week en laat Sander daarom graag zijn kantoor zien. Een potje tafeltennis kan ook niet ontbreken.

Onze partners