Van Bronckhorst in het Luxor Theater live op RUR

Giovanni van Bronckhorst gaat op maandagavond 2 oktober op bijzondere wijze terugblikken op zijn carrière. De trainer van Feyenoord staat eenmalig in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en neemt het publiek aan de hand van beelden en anekdotes mee door zijn imposante loopbaan als speler en zijn tot dusver succesvolle periode als hoofdcoach. Het evenement is live te zien op de website van Recht uit Rotterdam.

‘Het wordt een mooie en speciale avond met veel mensen waarmee ik heb samengewerkt. Het is mooi om mijn carrière op die manier te herbeleven door beelden te laten zien en verhalen te vertellen die niet bekend zijn,’ zegt Van Bronckhorst, die onder meer kan rekenen op de medewerking van Feyenoorders als Willem van Hanegem, Jean-Paul van Gastel en Henrik Larsson.

Landstitel
Gio zal op de avond in gesprek met Jan Dirk Stouten ook zijn licht laten schijnen op de weken rondom het kampioenschap van Feyenoord. ‘Ik ben vrij gesloten. Bepaalde dingen moet je voor jezelf en de groep houden, maar ik vind het wel mooi om de hele week voorafgaand aan Excelsior en Heracles te bespreken. Ik kan mensen een andere kijk geven over hoe mijn werkwijze is.’

Foundation
De geboren Rotterdammer gaat het theater in op het moment dat de Giovanni van Bronckhorst Foundation en S.V. Gio vijf jaar bestaan. ‘Dat is bijzonder voor mij en mijn vrouw. We organiseren daarom rond oktober en november een aantal events om de mensen te bedanken voor hun steun,’ aldus de oud-international.

UPDATE – 16:30
De ruim 900 kaarten voor de theatervoorstelling van Giovanni van Bronckhorst waren al binnen een dag uitverkocht. Als mediapartner zal Recht uit Rotterdam het evenement op maandagavond 2 oktober live uitzenden op internet. De avond is een initiatief van RUR-mede-oprichter Jan Dirk Stouten en wordt mogelijk gemaakt door Aertgeerts Bouw.

Van links naar rechts: Jan Dirk Stouten (Recht uit Rotterdam), Giovanni van Bronckhorst en Leon Aertgeerts (Aertgeerts Bouw) – Foto’s: Dennis Wielders